poniedziałek, 16 listopada 2015

Ryż curry z chrupiącymi warzywami

Wiem, że nie jest to zbyt odkrywczy przepis, bo ryż z warzywami do chyba już klasyka wegańskiej kuchni. Jednak ryż z warzywami ryżowi z warzywami nierówny. Ten jest zdecydowanie, bezapelacyjnie najpyszniejszy! Drugim jego plusem jest to, że na jego przygotowanie wystarczy wygospodarować maksymalnie 20 minut. Idealnie, gdy wracamy późno ze szkoły i na pichcenie (niestety) nie ma czasu. Polecam więc wszystkim zapracowanym, leniwym oraz lubiącym smaczne potrawy :). Zapewniam, że smakuje przynajmniej tak dobrze, jak wygląda.



Składniki:
-torebka ryżu
-pół cukinii
-czerwona papryka
-2/3 szklanki ugotowanej kukurydzy
-3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
-czerwona cebula
-2 ząbki czosnku
-2 łyżki curry
-łyżeczka słodkiej papryki
-łyżka oleju

Ryż gotujemy, odstawiamy. Olej rozgrzewamy na patelni. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy. Cukinię i paprykę kroimy w paski, dodajemy na patelnię i smażymy 2-3 minuty. Dosypujemy ryż, fasolę, kukurydzę i przyprawy i smażymy jeszcze przez 5 minut.
Obiad mamy gotowy, smacznego!


Spodobało Ci się? Zapraszam w takim razie na:
-mój fanpejdż na Facebooku https://m.facebook.com/profile.php?id=829762157046832
-mojego instagrama: _Vegan_Rebel_
-oraz na Snapchata: martynga.imbir