sobota, 7 maja 2016

Surowe, 3-składnikowe, amerykańskie ciasteczka Chocolate Chip


Pamiętacie przepis na bezglutenowe, wegańskie ciasteczka Chocolate Chip? Robią po prostu furrorę na blogu, bijąc rekordy wyświetleń.

Są takie przepyszne, że aż zrobiło mi się szkoda witarian, którzy na takie pieczone, aczkolwiek istne niebo w gębie, nie mogą sobie pozwolić. Chcę przecież, aby na mojej stronie nikt nie czuł się smutny, marząc o moich apetycznie prezentujących się wypiekach - dlatego powstał ten przepis.


Do wykonania tych błyskawicznych słodkości będziecie potrzebować tylko trzech składników. Orzechów, masła orzechowego i czekolady.

Bomba kaloryczna, nie zaprzeczam. Ale jak tyć, to tylko przez luksusy.

Składniki:
-100 g masła fistaszkowego
-100 g mąki migdałowej (drobno zmielonych migdałów)
-25 g posiekanej ostrym nożem, surowej czekolady (np. firmy Cocoa)

Masło dokładnie mieszamy z mąką, aż powstanie gęsta masa. Formujemy ciasteczka i w każde wkładamy nieco kawałków czekolady. Przed jedzeniem schładzamy w lodówce przez co najmniej 2 godziny. Przechowujemy w lodówce. Smacznego!