-duży, dojrzały zblendowany banan
-2 szklanki mleka sojowego waniliowego
-łyżka oleju rzepakowego
-3 łyżki syropu klonowego (mniej więcej, w zależności jak bardzo słodkie jest mleko)
-2/3 szklanki orzechów włoskich zblendowanych na pył
-1/2 szklanki orzechów laskowych zblendowanych na pył
-2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
-po łyżeczce proszku do pieczenia i sody oczyszczonej
-kopiasta łyżka kakao
-łyżeczka kawy rozpuszczalnej
Polewa:
-50g czekolady gorzkiej
-1/2 szklanki mleka roślinnego
-łyżka masła orzechowego
Osobno mieszamy składniki suche i mokre. Łączymy, ubijamy mikserem na puszystą masę. Przelewamy do tortownicy wysmarowanej olejem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach. Polewę roztapiamy i wylewamy na ciasto. Smacznego!
Spodobało Ci się? Zapraszam w takim razie na:
-mój fanpejdż na Facebooku https://m.facebook.com/profile.php?id=829762157046832
-mojego instagrama: _Vegan_Rebel_
-oraz na Snapchata: martynga.imbir
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz